Gemeenteraad 6 februari: interventies

Op 28 februari 2017

Op de laatste gemeenteraad heeft de N-VA fractie verschillende interventies gedaan waaronder:

• Het toegevoegd agendapunt omtrent de intersectorale samenwerking rond jeugd. De schepen van jeugd loofde in eerste instantie het voorstel om het daarna vriendelijk af te wijzen. Ze legden de bal terug bij de initiatiefnemer door te stellen dat ‘hij het dan maar in de verschillende raden moest gaan voorstellen en verdedigen”. Dit kan volgens ons niet de bedoeling zijn, de gemeente dient hierin aan de kar te trekken. Nadien heeft jeugdraadslid Jens Vandebroek het voorstel voorgelegd aan de jeugdraad. Hier verkreeg hij meer bijval! (ps: het verslag van HBVL over dit agendapunt was iets te rooskleurig over de reactie van de burgemeester en schepenen)

• De verkeersveiligheid, we hebben hier twee zaken aangehaald. Ten eerste de onveilige situatie aan de bushalte ter hoogte van de Broek- en Luitestraat richting Bree. Hier staan vaak s’ morgens schoolgaande kinderen te wachten op hun bus in een niet bepaald veilige situatie. Ten tweede het oversteken aan de bibliotheek van Kinrooi en het ontbreken van een voetpad. De bibliotheek is toch een openbare instelling waar toch hoofdzakelijk kinderen over de vloer komen. 

• Een nieuwe manier van prijsberekening voor de kinderopvang. Het oude systeem hield in dat je, als ouder, bij het binnenkomen diende af te tekenen. Met het nieuwe systeem dien je af te tekenen bij het verlaten van de kinderopvang. Op basis van dit tijdstip wordt de te betalen prijs berekend. Dit heeft tot gevolg dat ouders die telkens rond of net voor bv. 16u30 hun kinderen komen halen een extra half uur wordt aangerekend. Dit lijkt ons een negatief en niet gewenst effect van het nieuwe systeem. We sturen dan ook aan op een oplossing hiervoor.

• Het goed opvolgen van het dossier rond de ammoniakvervuiling in Kessenich. 

• De stand van zaken omtrent de erkenning van de 34 rusthuisbedden: maar hierover was nog geen nieuwe informatie.

De volgende gemeenteraad is 6 maart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is