Misloopt Kinrooi subsidies voor het nieuwe rusthuis?!

Op 6 december 2016, over deze onderwerpen: Leefmilieu en wonen, Senioren, Welzijn en sociale zaken

N-VA Kinrooi heeft meermaals zijn bezorgdheid geuit over het feit dat het OCMW-rusthuis van Kinrooi een uitbreiding plant zonder erkenning. Het gaat niet om een gering aantal bedden, maar over een uitbreiding van 34 bedden. Geen erkenning betekent geen subsidies van Vlaanderen!

Op de gemeenteraad stelde OCMW-voorzitter Anita Meerten dat dit allemaal wel goed komt tegen 2018 en we die erkenning toch pas dan nodig hebben. Burgemeester Jo Brouns verwees ook naar een herstelbesluit ter zake om het allemaal goed te praten.

Echter zo eenvoudig is het niet. Bepaalde projecten kunnen opgevist worden voor de jaren 2017 en 2018. Maar het aantal over deze twee jaren heen is eveneens beperkt tot 1.389 woongelegenheden. Bovendien bestaan er prioriteringscriteria, die het agentschap Zorg en Gezondheid zal toepassen. Zo krijgen projecten die afgewezen zijn voorrang op projecten waarvan hun plan niet tijdig is ingediend.

Deze twee zaken maken dan ook dat bepaalde projecten alweer uit de boot kunnen vallen.

Een garantie dat we een erkenning krijgen is er dus zeker niet!

Voorts hebben wij toch wel grote vragen, hoe men voor zo een belangrijk project te laat kan zijn met het indienen van de erkenningskalender. Wat maakte dat andere projecten voorrang krijgen op onze uitbreiding.

Begin 2017 wordt duidelijk of Kinrooi uiteindelijk zijn erkenning toch nog zal krijgen.

Enkele weken geleden is bovendien de vervangingsnieuwbouw in gebruik genomen.  Enkele opmerkingen die we van de burger kregen zijn: onhuiselijke sfeer, ziekenhuisachtig, te kleine tv’s, geen eigen sanitair…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is