Voorstel intersectorale samenwerking rond jeugd

Op 28 februari 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, Welzijn en sociale zaken

Dit voorstel hebben als agendapunt toegevoegd op de gemeenteraad van 6 februari 2017.

Het betreft een voorstel van Jens Vandebroek, leider bij Chiro Kinrooi en lid van de jeugdraad. Graag ondersteunen we dergelijke burgerinitiatieven en dit is tevens ook een oproep voor andere betrokken inwoners om ideeën te lanceren of hun bezorgdheid te tonen!

Het voorstel behelst de oprichting van een overlegplatform tussen verenigingen, scholen, ouders en de gemeente. Door het feit dat bijvoorbeeld meer en meer jonge en nieuwe gezinnen zich nestelen in onze gemeente, is het huidig vrijetijds-aanbod niet altijd even bekend bij de kinderen en hun ouders. Daarom willen we alle krachten bundelen om dit probleem op te lossen en zulk overlegplatform kan hiervoor de oplossing bieden. Op deze manier kunnen de verschillende ‘stakeholders’ samenwerken rond promotie, elkaars beleid op elkaar afstemmen, positieve en negatieve ervaringen met elkaar delen,…

De gemeente kan volgens ons hier het voortouw innemen om alle betrokkenen zo rond de tafel te krijgen. Met dit voorstel willen we alvast het debat aanwakkeren en zo een positieve bijdrage leveren. Op deze manier willen we het voorstel van Jens alle kansen geven!

We houden u uiteraard op de hoogte…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is