Ik wil de absolute meerderheid breken

Op 14 maart 2012

Na het nieuws dat burgemeester Hubert Brouns (CD&V) plaats maakt om zijn zoon Jo naar voor te schuiven als kandidaat- burgemeester, zorgt Niels Van Eygen voor een tweede verrassing in de Kinrooise politiek. De 19-jarige student rechten richtte maandagavond eigenhandig een N-VA-afdeling op. "Ik ben zelf nog nooit gaan stemmen", geeft Niels toe. "Ik heb ook nog nooit een gemeenteraad gevolgd in Kinrooi. Maar politiek boeit me, ik volg het politieke nieuws uit mijn gemeente via de krant. En belangrijk: ik sta volledig achter de ideeën van N-VA."

Machtspositie

"Ik had al eens contact genomen met N-VA nationaal, maar daar zeiden ze dat N-VA geen plannen had om in Kinrooi deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Ik ben dan gaan praten met gemeenteraadslid Leon Koolen. Hij zetelt als onafhankelijke. Daarna heb ik het besloten de stap naar de politiek te zetten. Maandagavond om 22 uur was het dan zo ver. In restaurant De Ambassade hebben we N-VA-Kinrooi opgericht. En ik ben nu al zeker dat N-VA-Kinrooi op 14 oktober met een volledige lijst van 23 kandidaten zal aantreden."

"Ik besef wel dat ik nog heel veel zal moeten leren. Ik breek het bestaande beleid ook niet af, maar in Kinrooi zijn er van de 21 zetels momenteel 15 in het bezit van de CD&V. De partij heeft een volstrekte meerderheid en een duidelijke machtspositie. Het zou niet goed zijn als de volgende zes jaar onze gemeente weer door één partij wordt geregeerd."

Stilstaan

"Mijn pa en mijn ma hebben geen politieke voorkeur en laten mij rustig mijn gangetje gaan", vertel Niels. "Ik heb al aan een paar vrienden verteld dat ik in Kinrooi een N-VA-lijst wilde oprichten.

Die vonden mijn idee geweldig. In het begin voelde ik mij wel alleen, maar nu de partij bestaat, krijgt ik al na één dag overal steun."

"En nu gaan we werk maken van een programma", belooft Niels. "Ik heb al goed geluisterd naar de mensen en er zijn voldoende punten om werk van te maken. Kinrooi heeft als slogan 'Opwindend.

Rustig.', maar dat hoeft het niet te blijven. Ik heb het gevoel dat onze gemeente blijft stilstaan en er mag hier heus wel iets veranderen. Wie onze lijst zal trekken, is nog niet bekend.

De volgende maanden beloven alvast spannend te worden in Kinrooi."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is