N-VA Kinrooi wil een mantelzorgpremie

Op 18 februari 2018, over deze onderwerpen: Senioren, Welzijn en sociale zaken

N-VA Kinrooi voegde een extra agendapunt toe op de gemeenteraad van november. Het toegevoegd agendapunt heeft als doel het invoeren van een mantelzorgpremie geeft fractieleider Niels Van Eygen mee.

Uit cijfers blijkt dat drie op vier Vlaamse en Limburgse gemeenten een mantelzorgpremie uitkeert. In Limburg zijn dat 33 steden of gemeentes die een premie toekennen en 11 die dat niet doen. Daarom lanceren we nu het voorstel om de vele vrijwilligers die mantelzorg verlenen in onze gemeente een duwtje in de rug te geven en een blijk van waardering te schenken.

De gemeentelijke mantelzorgpremie is een maandelijks of jaarlijks bedrag dat de lokale besturen aan de gekende mantelzorgers in de eigen gemeente toekennen. In Limburg ligt het gemiddeld bedrag op 24,25 euro per maand. In de gemeenten Alken en Diepenbeek is het bedrag vastgesteld op 49 euro. Wij willen het bedrag in Kinrooi vastklikken op 35 euro.

We willen bovendien een evaluatie na een tweetal jaren inbouwen. Op die manier krijgen we inzicht op het aantal gebruikers. Een gevolg van die evaluatie kan zijn dat het bedrag wordt aangepast besluit Niels.

De meerderheid (CD&V) gaf aan dat ze het voorstel zullen bekijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is